logo opchr

Първи семинар от обучителната кампания по ОПРЧР

logo opchr

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

БЪЛГАРСКА СЪДИЙСКА АСОЦИАЦИЯ има удоволствието да ви съобщи за началото на обучителната кампания в рамките на Проект ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА “РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ” ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ “БЕЗ ГРАНИЦИ – КОМПОНЕНТ |,  ФАЗА 2” в партньорство с нашите испански приятели от  АСОЦИАЦИЯ НА СЪДИИ И МАГИСТРАТИ “ФРАНСИСКО ДЕ ВИТОРИЯ”, която стартира през месец септември.

Първият семинар от поредицата ще се проведе на 26 и 27 септември във Ваканционно селище “ДЮНИ РОЯЛ РЕЗОРТ” и ще бъде посветен на две теми:

1. Взаимодействие на НПО в сферата на правосъдието с държавните институции, ангажирани в сектора и
2. Европейско наказателно право:

– Организация на международното правосъдие по наказателни дела, видове международни съдилища. Правна помощ по наказателни дела. Специален поглед на договора от Щенген
– Европейска заповед за арест. Екстрадиция. Прехвърляне на осъдени лица
– Прането на пари като престъпление с международен елемент.

Лектори на семинара ще бъдат Госпожа Клара Баяри, съдия от Специализиран наказателен съд гр. Мадрид и Гоподин Луис Пеюз, съдия от Окръжен наказателен съд гр. Мадрид.

Всички разноски по транспорт, настаняване, храна, лекторски и обучителни материали ще бъдат покрити в рамките на проекта.

Регистрацията на участниците следва да се извърши най-късно до 19 септември включително. Като приложение сме публикували регистрационна форма, която можете да попълните и изпратите на официалния ни сайт, на е-мейл: bonnie_076@yahoo.com или на адреса на офиса ни: София, ул. Пиротска 37б, ет. 2.

В случай на неясноти и въпроси не се колебайте да ни се обадите на телефон: 0888750226.

Побързайте, местата са ограничени, а темите са изключително интересни и полезни!

Осигурили сме и специална музикална програма, която ще е изненада за всички участници и ще остави у нас незабравим спомен!

                                                                  УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ на БСА

Формуляр