ЧЕСТИТО ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

СКЪПИ КОЛЕГИ,
СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

ЧЕСТИТО ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

Отново е Великден и отново природата се пробуди.
Пролет е, слънцето грее, а дръвчетата се разлистват.
Снощи по улиците и от прозорчетата на къщите светлината от запалените свещи озаряваше пътя ни и стопляше сърцата ни и създаваше усещане за тайнство и единство.
Светлината на Вечния огън, която ни пробужда за нов живот. Дава ни сила и вяра. Прави ни по – добри. Тя е ново начало. Тя е пробуждане, тя е Възкресение.

Като малки вярвахме в доброто. На Великден, точно в полунощ, целият град се озаряваше от светлината на хиляди блещукащи свещички и думите: ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Вярвахме в тайнството на възкресението, защото бяхме деца, а децата вярват в чудеса.

И ето че чудото на Възкресението отново стана!
Нека в този прекрасен, слънчев и светъл ден отворим сърцата си за истината. Истината, която ще ни направи по – добри, по – смели и вярващи в чудеса.
Дори и в моменти на отчаяние, когато се лутаме, изгубили посоката, тя е искрицата, която никога не угасва и която може да ни избави.
Нищо, че вече няма толкова блещукащи свещички по улицата и хора в двора на църквата.
Защото вярата е светлина, а светлината е живот.

А чудото е тук, сред нас и трябва да го пазим.
Чудото сме ние, нашата обич, нашата вяра, нашият живот, върховете, които покоряваме, трудностите, които побеждаваме. Чудото са нашите деца.

За това нека продължим да служим на справедливостта в името на Истината, защото тя ще ни донесе вяра в доброто и утрешния ден.
Защото Христос во истина воскресе!

Честит Великден!

БЪЛГАРСКА СЪДИЙСКА АСОЦИАЦИЯ желае на всички вас светли, слънчеви и прекрасни празници!