Да помогнем на пострадалите в Хитрино

БЪЛГАРСКА СЪДИЙСКА АСОЦИАЦИЯ изказва своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите от трагедията сполетяла тази сутрин с.Хитрино, област Шумен.

Изразяваме желание да окажем подкрепа на пострадалите жители и в първия работен ден ще открием дарителска сметка за събиране на средства за подпомагането им. Сметката ще бъде публикувана на официалния ни сайт и на фейсбук-страницата на Сдружението.

Призоваваме всички да се отзоват на нашия апел и да окажат помощ на пострадалите там хора!

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, както споделихме с вас в събота, Управителвият съвет на БЪЛГАРСКА СЪДИЙСКА АСОЦИАЦИЯ взе решение за откриване на дарителска сметка за помощ на хората в Хитрино. Оказа се, обаче, много трудна задача. Оказа се, че в нашите банки такъв “продукт” не се предлага. Май досега такова чудо не се е случвало – откривани са дарителски сметки за болни хора, но дарителска сметка за справяне с таакава трагедия, която може да се сравни с бедствие не е имало….
Ние, обаче, искаме да помогнем и в рамките на няколко дни ще го направим. защото тези хора ще имат нужда дълго време – и не само от пари – от солидарност, от топла дума и топла дреха, от подслон и лекарски грижи. За да могат да започнат отново живота си….
Тези дни, веднага след като успеем и вече имаме сметката, ще я публикуваме тук и на сайта. ще информираме и местите власти и кризисния щаб. Много хора изявиха готовност да помогнат. И те не са само хора от гилдията.
Нека бъдем солидарни и нека покажем онази доброта, с която, казват, сме били известни. Защото солидарността не означава само да обсъждаме и да споделяме. Солидарността е да даваме, колкото можем и когато трябва. Без да искаме в замяна. Защото сме общество, защото това може да се случи на всеки, защото сме хора!

Богдана Желявска
Председател на БСА

Снимка: БГНЕС